Page 1 of 1
OT: Mat & vin-tråden!
Posted: Tue 03 Feb 2009, 07:45
by Bukfaçon
Mat för riktiga män: http://www.kostdoktorn.se/bacon-explosion
Jag tro vidare kommentarer vara överflödige....
B
Sv: Mat & vin-tråden!
Posted: Tue 03 Feb 2009, 21:37
by Ellge
Ännu en som hittat detta. Kollade tidigare idag.
Kan väl nämna att vi kört något liknade i mindre skala och älgfärs istället för korv.
Och kört i ungnen istället för grillen (har ingen).
Och grymt gott. Till detta hade vi ett gott rött från Loire, La Grille.
Nu snart dags för kvällens garrar.
Hatbra / Lasse
Sv: Mat & vin-tråden!
Posted: Wed 04 Feb 2009, 00:54
by Wagnerian
Säga vad man vill om den anrättningen
B, men kolhydratfattig var den nog

däremot inte så kalori- o kolesterolfattig dock....
Wagnermannen

Sv: Mat & vin-tråden!
Posted: Thu 05 Feb 2009, 09:54
by Martin Nilsson
Bukfaçon,
Sort tack för ditt fantastiska recept-tips. Hur länge tror du den behöver i en vanlig ugn?
Fett och kött, mat som mättar.
/Martin
Sv: Mat & vin-tråden!
Posted: Thu 05 Feb 2009, 10:12
by Bukfaçon
Martin Nilsson wrote:Bukfaçon,
Sort tack för ditt fantastiska recept-tips.
Väl bekomme broder!
Martin Nilsson wrote: Hur länge tror du den behöver i en vanlig ugn?
Ja, det är just frågan det. Kör med stektermometer om du har. När jag skall prova så kommer jag baka den en timme och sedan känna på den; är den då "fast" så är den säkert klar!
Wagnerian wrote:Säga vad man vill om den anrättningen
B, men kolhydratfattig var den nog

däremot inte så kalori- o kolesterolfattig dock....
Nä, det är den nog inte, men jag behöver tack och lov inte bekymra mig om det. I mitt fall är det just kolhydraterna som orsakar problem (å g.a. medicinering).
B
Sv: Mat & vin-tråden!
Posted: Thu 05 Feb 2009, 14:29
by Ellge
Lite komplettering till mitt inlägg med älgfärs.
Går lika bra med annat malt kött.
Mycket goda kryddor, blandade pepparvarianter, rosemarin mm. Även använt en hackad riktig choritso.
2 paket bakon, 280 gram, till ett ½ kilo färs.
Och ovanpå färsen en hel del vällagrad ost. Västerbotten!!!
Allt så tätt som möjligt innan det skall in i ugnen. Och tillräckligt länge där för att osten skall smälta. Blir oftast runt 80 graders innertemp.
Grymmegott och minimalt med kolhydrater
Hatbra / Lasse
Sv: Mat & vin-tråden!
Posted: Sun 27 Dec 2009, 19:28
by Bukfaçon
Men hallå, vad har vi här då? En tråd som sover törnrosasömn?! Återupplivning! (Eller "konstgjord andning"?)
Jag griljerar just julens andra julskinka i ugnen. När jag stod och rörde äggula med diverse olika senapssorter fick jag ett, eventuellt, genidrag: kakao i senapssmeten! Vad tror ni? Hit eller shit?
Det här skulle man ju kunna ta ytterligare några steg: finpulvriserad cigarrtobak i smeten!
Havanna för de strikta eller brasil för de som vill ha det lite sötare! Kanske java för oss som vill ha en skarpare griljering?
B
Sv: Mat & vin-tråden!
Posted: Sun 27 Dec 2009, 20:10
by kent
Bukfaçon wrote:Men hallå, vad har vi här då? En tråd som sover törnrosasömn?! Återupplivning! (Eller "konstgjord andning"?)
Jag griljerar just julens andra julskinka i ugnen. När jag stod och rörde äggula med diverse olika senapssorter fick jag ett, eventuellt, genidrag: kakao i senapssmeten! Vad tror ni? Hit eller shit?
Det här skulle man ju kunna ta ytterligare några steg: finpulvriserad cigarrtobak i smeten!
Havanna för de strikta eller brasil för de som vill ha det lite sötare! Kanske java för oss som vill ha en skarpare griljering?
B
Kakao funkar kanon. Själv älskar jag Kakao o chili, detta är verkligen en krydda ni skall köpa och ni lär inte bli besvikna...