Aningen mörkare färgat täckblad mot spetsen till om jag ska vara petig, kanske rullad lite mer/hårdare där - vad vet jag. Rullad lite extra långt ner över spetsen enligt sedvanligt kubanskt manér - så att det är en kuban är så klart rätt (särskilt med tanke på alternativen

).
En nötig inledning med ganska ordentligt styrka. Några puff senare framträder en aska som är gråsvartmelerad utvändigt och svart invändigt som så ofta på kubanska cigarrer. Efter han kommer lite gräddig kryddighet. Bra balans och ingen färskhet precis, men om den är så gammal som från 1993 vet jag inte. Den smakar inte speciellt gammal heller med tanke på trycket i styrkan, men jag är osäker på hur en lagrad Partagas smakar å andra sida. Cigarren smakar iaf
gott!

Askan hänger kvar mycket bra förresten, har en 3 cm askpelare just nu (som dumpas innan den hamnar i knät, en så kallad AIK:are [
Aska
I Knät]).
Vet inte själv vad jag ska gissa på. Partagas ligger nära till hands, men gräddigheten får mig att tveka - är det åldern som gör den gräddig tros?
En stund senare (4-5 cm in) känner jag smak av läder vilket är positivt (för mig iaf

). Kubansk "jordighet" är tydlig - om än svart att sätta ord på.
Jösses vad gott iaf! Gör en gissning på Partagas då. Någon som vet hur måtten stämmer? Med åren minskar cigarrerna aningen, något kanske att ha i åtanke om det är Partagas med 17 år på nacken?
Förresten, Leffe - Berätta vad det var för skumt med Montecristo 4:an. Var det ev fejk eller varför "skummis"? Minns du berättat, så berätta igen (för jag minns inte vad historien var

)