Cohiba Siglo VI Tubos
Moderator: Klubbmedlemmar SmCS
Cohiba Siglo VI Tubos
Cohiba Siglo VI Tubos
Okänd ålder på den här men kändes ett par tre år gammal. Köpt av Salberto för en tid sedan och idag kunde jag inte hålla mig längre... En maffig cigarr! Ljust Coloradofärgat täckblad, bra fylld, bra drag! Bara att tända på, eller hur?
Det kommer rikligt med rök ur Siglo VI:an; god, fyllig rök med karakteristisk gräsighet. Milda smaker men ändå fyllig! Jag sitter och njuter och väntar på vad som skall hända för den känns speciell från början.
Efter en kort stund har gräsigheten förvandlats till en honungsblommighet...det är som om sommaren har tagit plats i cigarren. Sakta men säkert blir smakerna klassiskt tyngre, inte så att den går mot jordighet och beska utan mera mot mandel och vörtbröd. Lite flummigt uttryckt, men den höll väldigt länge utan att tappa bort sig i det alldeles för vanliga och bittra slutet.
Jag glömde nästan...jag ger Siglo VI:an 92 isterband utan att blinka. Jag njöt så mycket att jag inte tänkte så mycket på smakerna, men den hade redan nått långt i mognad. Lite till och de blir otroliga!
Okänd ålder på den här men kändes ett par tre år gammal. Köpt av Salberto för en tid sedan och idag kunde jag inte hålla mig längre... En maffig cigarr! Ljust Coloradofärgat täckblad, bra fylld, bra drag! Bara att tända på, eller hur?
Det kommer rikligt med rök ur Siglo VI:an; god, fyllig rök med karakteristisk gräsighet. Milda smaker men ändå fyllig! Jag sitter och njuter och väntar på vad som skall hända för den känns speciell från början.
Efter en kort stund har gräsigheten förvandlats till en honungsblommighet...det är som om sommaren har tagit plats i cigarren. Sakta men säkert blir smakerna klassiskt tyngre, inte så att den går mot jordighet och beska utan mera mot mandel och vörtbröd. Lite flummigt uttryckt, men den höll väldigt länge utan att tappa bort sig i det alldeles för vanliga och bittra slutet.
Jag glömde nästan...jag ger Siglo VI:an 92 isterband utan att blinka. Jag njöt så mycket att jag inte tänkte så mycket på smakerna, men den hade redan nått långt i mognad. Lite till och de blir otroliga!
- salberto
- Hederssmålänning
- Posts: 543
- Joined: Mon 03 Nov 2008, 14:43
- Location: Stjärnhov Södermanland
Sv: Cohiba Siglo VI Tubos
Stämmer bra med ungefär tre år på nacken. Det är ett tag sen jag rökte siglo VI, så jag får brassa på en i kväll och se om jag har ändrat smak, eller om cigarren har utvecklats på några år. Sist jag rökte den, kändes den lite meningslös, lite pompös med alldeles för mycket utfyllnad. Som en riktig brallis som aldrig får av sig kläderna
//salberto
//salberto
Sv: Cohiba Siglo VI Tubos
salberto wrote:Stämmer bra med ungefär tre år på nacken. Det är ett tag sen jag rökte siglo VI, så jag får brassa på en i kväll och se om jag har ändrat smak, eller om cigarren har utvecklats på några år. Sist jag rökte den, kändes den lite meningslös, lite pompös med alldeles för mycket utfyllnad. Som en riktig brallis som aldrig får av sig kläderna
//salberto
Jag hoppas att du finner den förvandlad till den läckra kubanska som jag smakade på...
- COJ
- Förste Hederssmålänning
- Posts: 453
- Joined: Sat 10 May 2008, 14:46
- Location: RÅÅ, Luggude härad
- Contact:
Sv: Cohiba Siglo VI Tubos
salberto wrote:Stämmer bra med ungefär tre år på nacken. Det är ett tag sen jag rökte siglo VI, så jag får brassa på en i kväll och se om jag har ändrat smak, eller om cigarren har utvecklats på några år. Sist jag rökte den, kändes den lite meningslös, lite pompös med alldeles för mycket utfyllnad. Som en riktig brallis som aldrig får av sig kläderna
//salberto
Har bara testat 2 precis när de kom...lite osäker på när det var...jag var inte imponerad alls...inte för att jag minns nått specifikt, men minns att jag var besviken...då jag gillar III, IV & V...men troligtvis var de alldeles för färska...
COJ
"Paranoia was a survival instinct before it was a mental condition."
"Paranoia was a survival instinct before it was a mental condition."
- salberto
- Hederssmålänning
- Posts: 543
- Joined: Mon 03 Nov 2008, 14:43
- Location: Stjärnhov Södermanland
Sv: Cohiba Siglo VI Tubos
En canonazo till Kjells ära.
Denna bör ha likartad ålder, 3-4 år gammal. Dock har denna Siglo VI:a levt ett otubat liv och borde därvidlag, enligt alla cigarrkonstens regler, ha mognat aningen mer än Kjells tubade rackare.
Alltså en ståtlig pjäs på alla sätt och vis! Då den kom och några år senare pratade många, cigarafficionadiska amerikaner kanske framförallt, om att den representerade det allra bästa Cuba då producerade. Förväntningarna var således gigantiska!
För mig föll de lite platt till marken och nu hoppas vi på att cigarrerna med lite lagring skall ha uppnått en högre nivå av läckerhet. I somras rökte jag en steroidvariant som blivit snabblagrad i kubanska förhållanden och den var särdeles välsmakande.
Den luktar lite stall och ren tobak. Foten är lite underfylld, med ett litet hål i centrum. Torrdragningen är dessbättre kompakt välmatat, perfekt drag. Smörsmak i aromen.
Typisk Cohibaöppning med tydliga smaker av hö och gräs. Lite tanninkänsla i munnen. Rökvolym är hyfsad (egentligen rätt liten i förhållande till formatet (mycket utfyllnad)).
Jag känner av lite Ceder, men ingen jord. Den är lite icke-kubansk i karaktären och smakar halvtorrt ris-aspris. lite tjurigt ofärdig i överhuvudtaget.
Än så länge finns det ingen vacker kubanska i sikte, Kjell, snarare den där ilskna, tjuriga och otrevliga mattanten i skolbespisningen. Hon som skällde på allt levande i hennes omgivning. Kläderna fortfarande på!
I andra tredjedelen börjar den att förändras något. Den råa smaken av hö har försvunnit och lite underliggande krämighet studsar upp mot ytan. Kaffesmak, café au lait och kakao och den smakar plötsligt påtagligt bättre, precis som du skrev, OUCH. Och efter ytterligare ett litet tag kommer också sötman. Märkligt!!! Mjuk pepparkaka.
Den torra grässmaken har förvandlats till en subtil och raffinerad smak av trä. Smakrikedomen närmar sig lite Piramides 2006.
Jo du Kjell, när hälften återstår är det nog den där läckra kubanskan som tittar fram, precis som du sa! Lite i det mildaste laget för mig. EMM kommer den inte i närheten av Piramiden LE 2006, men god är den!
//salberto
Denna bör ha likartad ålder, 3-4 år gammal. Dock har denna Siglo VI:a levt ett otubat liv och borde därvidlag, enligt alla cigarrkonstens regler, ha mognat aningen mer än Kjells tubade rackare.
Alltså en ståtlig pjäs på alla sätt och vis! Då den kom och några år senare pratade många, cigarafficionadiska amerikaner kanske framförallt, om att den representerade det allra bästa Cuba då producerade. Förväntningarna var således gigantiska!
För mig föll de lite platt till marken och nu hoppas vi på att cigarrerna med lite lagring skall ha uppnått en högre nivå av läckerhet. I somras rökte jag en steroidvariant som blivit snabblagrad i kubanska förhållanden och den var särdeles välsmakande.
Den luktar lite stall och ren tobak. Foten är lite underfylld, med ett litet hål i centrum. Torrdragningen är dessbättre kompakt välmatat, perfekt drag. Smörsmak i aromen.
Typisk Cohibaöppning med tydliga smaker av hö och gräs. Lite tanninkänsla i munnen. Rökvolym är hyfsad (egentligen rätt liten i förhållande till formatet (mycket utfyllnad)).
Jag känner av lite Ceder, men ingen jord. Den är lite icke-kubansk i karaktären och smakar halvtorrt ris-aspris. lite tjurigt ofärdig i överhuvudtaget.
Än så länge finns det ingen vacker kubanska i sikte, Kjell, snarare den där ilskna, tjuriga och otrevliga mattanten i skolbespisningen. Hon som skällde på allt levande i hennes omgivning. Kläderna fortfarande på!
I andra tredjedelen börjar den att förändras något. Den råa smaken av hö har försvunnit och lite underliggande krämighet studsar upp mot ytan. Kaffesmak, café au lait och kakao och den smakar plötsligt påtagligt bättre, precis som du skrev, OUCH. Och efter ytterligare ett litet tag kommer också sötman. Märkligt!!! Mjuk pepparkaka.
Den torra grässmaken har förvandlats till en subtil och raffinerad smak av trä. Smakrikedomen närmar sig lite Piramides 2006.
Jo du Kjell, när hälften återstår är det nog den där läckra kubanskan som tittar fram, precis som du sa! Lite i det mildaste laget för mig. EMM kommer den inte i närheten av Piramiden LE 2006, men god är den!
//salberto
Sv: Cohiba Siglo VI Tubos
Det var mycket trevligt att även du fick smaka på förändringen av dessa. Lite konstigt att den otubade inte mognat mer, men lite olika tobak i dem så vips, får de lite egna utvecklingskurvor...
Jag höll på att garva ihjäl mig åt din mattant!
Förresten, vad är aspris för någe?
Jag höll på att garva ihjäl mig åt din mattant!
Förresten, vad är aspris för någe?
- salberto
- Hederssmålänning
- Posts: 543
- Joined: Mon 03 Nov 2008, 14:43
- Location: Stjärnhov Södermanland
Sv: Cohiba Siglo VI Tubos
Lite klantigt formulerat. Grenar och sly av trädslaget asp. Det kanske inte ens heter ris då det rör sig om lövträd
//salberto
//salberto
Sv: Cohiba Siglo VI Tubos
Beror på om det är råris, grötris eller jasminris som åsyftassalberto wrote:Lite klantigt formulerat. Grenar och sly av trädslaget asp. Det kanske inte ens heter ris då det rör sig om lövträd
//salberto
Cigars, cars, spirits, military and diversions: The good life.
Sv: Cohiba Siglo VI Tubos
Du glömde det ädlaste av dem alla, Daniel - Basmati-riset - förutan vilket mången måltid faller platt till havsnivån!
Sv: Cohiba Siglo VI Tubos
Basmatiris, menar du att det är (åtminstone anses generellt eller av dig) godare än jasminris? Jag har (mig veteligen) aldrig smakat basmatiris.
Cigars, cars, spirits, military and diversions: The good life.
- COJ
- Förste Hederssmålänning
- Posts: 453
- Joined: Sat 10 May 2008, 14:46
- Location: RÅÅ, Luggude härad
- Contact:
Sv: Cohiba Siglo VI Tubos
Generellt eller inte, enligt mig är Basmatiris mycket godare än annat ris...men...man skall skölja det noga och sen bryna det i olja med t.ex vitlök, lök, paprika en liten stund innan vattent hälls på...görs med fördel i en traktörspanna...Daniel P wrote:Basmatiris, menar du att det är (åtminstone anses generellt eller av dig) godare än jasminris? Jag har (mig veteligen) aldrig smakat basmatiris.
COJ
"Paranoia was a survival instinct before it was a mental condition."
"Paranoia was a survival instinct before it was a mental condition."
Sv: Cohiba Siglo VI Tubos
Säg det ris som inte blir ljuvligt gott av den behandlingenCOJ wrote:Generellt eller inte, enligt mig är Basmatiris mycket godare än annat ris...men...man skall skölja det noga och sen bryna det i olja med t.ex vitlök, lök, paprika en liten stund innan vattent hälls på...görs med fördel i en traktörspanna...
Cigars, cars, spirits, military and diversions: The good life.
- salberto
- Hederssmålänning
- Posts: 543
- Joined: Mon 03 Nov 2008, 14:43
- Location: Stjärnhov Södermanland
Sv: Cohiba Siglo VI Tubos
Aspris!Daniel P wrote:Säg det ris som inte blir ljuvligt gott av den behandlingenCOJ wrote:Generellt eller inte, enligt mig är Basmatiris mycket godare än annat ris...men...man skall skölja det noga och sen bryna det i olja med t.ex vitlök, lök, paprika en liten stund innan vattent hälls på...görs med fördel i en traktörspanna...
Tror inte på granris i detta fall heller!
//salberto
- Bukfaçon
- Härold & Lexikograf
- Posts: 1984
- Joined: Fri 11 Apr 2008, 00:00
- Location: Gränna, Smålands Monaco
- Contact:
Sv: Cohiba Siglo VI Tubos
Men vad tusan?! Har det här blivit Smålands RisSällskap eller nå't??? Låter en smula sado-masochistiskt....
B
PS Jag föredrar påskriset - för då vankas semlor! (Enl. mycket gammal, nu troligen bortglömd, tradition.)
B
PS Jag föredrar påskriset - för då vankas semlor! (Enl. mycket gammal, nu troligen bortglömd, tradition.)
"Punschen och havannaröken, höja människan över öken." Albert Engström
Svenskt Cigarrlexikon - Sveriges största cigarrblogg!
Svenskt Cigarrlexikon - Sveriges största cigarrblogg!
Sv: Cohiba Siglo VI Tubos
Mmmm..semlor!
Marianne kom triumferande hem igår och lät meddela att hon ätit årets första semla! Min avundsjuka lät sig med svårighet behärskas eftersom jag älskar semlor, i tid och även i otid. På det sättet är jag lik Ture Sventon...
Marianne kom triumferande hem igår och lät meddela att hon ätit årets första semla! Min avundsjuka lät sig med svårighet behärskas eftersom jag älskar semlor, i tid och även i otid. På det sättet är jag lik Ture Sventon...
- Bukfaçon
- Härold & Lexikograf
- Posts: 1984
- Joined: Fri 11 Apr 2008, 00:00
- Location: Gränna, Smålands Monaco
- Contact:
Sv: Cohiba Siglo VI Tubos
Generalsekreteriatet noterar efterfrågan om en Fastlagsherf; och ber att få återkomma i ärendet närmare semmel-tiden!
B, gen.sek.
B, gen.sek.
"Punschen och havannaröken, höja människan över öken." Albert Engström
Svenskt Cigarrlexikon - Sveriges största cigarrblogg!
Svenskt Cigarrlexikon - Sveriges största cigarrblogg!
- Härelind
- CZigarist
- Posts: 2542
- Joined: Thu 08 May 2008, 23:40
- Location: Huskvarna, Smålands Havanna
- Contact:
Sv: Cohiba Siglo VI Tubos
Efter allt prat om semlor fick man ju trycka i sig TVÅ under dagen......... Målvikten ser ut att vara långt borta
Sv: Cohiba Siglo VI Tubos
Tråkigt att behöva avbryta, men då ämnet för länge sedan lämnats så låser jag nu tråden (temporärt) till förmån för nya trådar med mer passande ämnesrubriker.
Cigars, cars, spirits, military and diversions: The good life.